Jun 28 2011


Medició de gasos d’efecte hivernacle

Hola sóc Marina Navarro, i avui vaig a contar-vos els que ens han explicat aquest dia en el Praktikum.

Primer de tot ens han mostrat l’experiment que anavem a fer al laboratori. Era una prova en miniatura.

Es tractava de ficar palla dins d’un recipient tancat, quasi ermètic, encendre-la, i observar el comportament del fum (diòxid de carboni + vapor d’aigua), per a més avant, poder estudiar els gasos del animals en la càmera de les granges.

Hem posat un poc d’aigua sobre la palla per augmentar la quantitat de fum per poder observar millor el comportament d’aquest.

Primer, no hem endollat el ventilador, i hem tapat l’obertura, llavors el fum s’ha acumulat. Després l’hem engegat,i ha hagut un moment en què la quantitat d’aire que eixia era prou gran, fins que s’ha estabilitzat. Ha sigut divertit, però en la meua opinió és un experiment prou imprecís, ja que no sempre estarà cremant-se la mateixa quantitat de palla, i arribarà un moment en que aquesta desapareixerà, fins convertir-se, tal i com s’observava en el cristall de recipient, en vapor d’aigua i diòxid de carboni.

Després d’açò hem anat a començar l’experiment a la granja. Demà ho explicaré amb més detall ja que m’he deixat els apunts allí.

Però faré un explicació breu de l’experiment.

És igual que la miniatura. Però aquesta està habilitada amb uns mendajors, un bevedor i un ventilador xicotet al sostre.

Més avant, el que hem fet en la granja és posar pinso en els menajador de les ovelles, i n’hem agafat dues. Les hem pesades i les hem introduïdes dins la càmera (jo no, que pesava 94 kg). Demà donaré detalls.

Teniem uns aparells, que estan programats per calcular el nivells d’oxigen, diòxid de carboni i metà que entra i ix. Al igual de dos altres que ens indiquen la temperatura i l’humitat.

Les ovelles han d’estar allí unes hores. Hem plantejat la hipòtesi de quines ovelles emetran més gasos, les manxegues o les guirres, en què aquestes últimes són una espècie un pos més menuda.

Demà ficarem les 2 ovelles més, de l’espècie de les guirres i després analitazarem els resultats a partir d’unes equacions molt senzilles que demà explicaré. Fallo tècnic.

  🙂

 

Comentarios desactivados en Medició de gasos d’efecte hivernacle
Comments are closed at this time.