Jun 29 2011


Laura – Medició de la diversitaten agrosistemes – Dia 3

Hui el dia ha començat sentats davant la porta del laboratori perquè hem arribat massa prompte, li hem donat llàstima a una xica i ens ha obert la porta. Encara que el nostre tutor, Rafa, no estava hem començat a fer la feina.

Primer hem introduit els insectes al congelador i com haviem d’esperar per a que es congelaren sense perill que a mitad foto isqueren volant hem prés algunes fotografies més dels insectes de la planta 3. Ha arribat Rafa i ens ha explicat el que havien de fer, a mitad explicació va arribar Paula, quan va acabar tot començarem a treballar.

Hui la feina també ha sigut rotativa, primer he començat fent fotografies dels insectes congelats i més tard he fet als insectes que els meus companys havien agafat de la planta 4. Després vaig ficar-me a agafar insectes de la planta 5 i Óscar els anava fent les fotografies.

Més tard ens hem ficat a l’ordinador a buscar mètodes d’estudi de la fauna del sòl centrada en els artropodes i els nematodes (les proximes morfoespecies que anem a tractar). Una vegada hem trobat un poc d’informació l’hem guardada a l’ordinador i hem buscat el nom de les plantes que haviem tractat.

Quan hem acabat ha vingut Adrià i ens ha explicat un mètode per a extraure artropodes i altre per a extraure neumatodes.

El mètode utilitzat per a extraure artropodes és l’embut de Berlese, aquest mètode consistia a ficar 200gr de terra de diferents zones d’Altea en una maceta amb una reixa al cul, açò s’introduia en un embut més gran de metall i es tapava. Baix del tot es ficava un pot(tipus el de les proves d’orina) on s’omplia amb un líquid que era una mezcla d’aigua, alcohol i glicerina. Aquest el deixarem reposar fins al divendres, o siga que ja us contaré.

Embut de Berlese

 

El mètode utilitzat per als nematodes és l’embut de Baerman, aquest mètode consistia a ficar en un paper 100gr de terra i aquest conjunt s’introduia en un embut ple d’aigua amb un tub transparent on caurien els nematodes.

Embut de Baerman

Hem de destacar que hem fet videos de cada procés però encara no hem pogut passar-los així que quan els tingam intentarem posar-los per a que us queden els conceptes més clars. També que en cada embut que plenavem havien d’indicar el pes, la zona, la parcela, el dia de collita, el dia en que hem fet el procés, etc.
Doncs açò ha sigut el més destacable del dia i ara unes quantes fotetes dels insectes de hui:
PLANTA 3(congelats):
PLANTA 3 :
PLANTA 4 (parcela 3/166) [Nom: THUJA/TUIA]:
PLANTA 5 (parcela 7/19) [Nom:LLETRERA]:
Espere que us agrade.
Demà si estan els embuts preparats portare fotografies del nematodes.
Fins altra!

Comentarios desactivados en Laura – Medició de la diversitaten agrosistemes – Dia 3
Comments are closed at this time.