Jun 30 2011


Laura – Medició de la diversitat en agrosistemes – Dia 4

Hui el dia ha sigut prou estresant, els tres estavem un poc apagats, el cansansi ja es va notant i a més el temps no es que haja acompanyat molt.

Hem començat traent gotetes dels embuts de Baermann i ficant-los en plaques petri. Després hem començat (amb molta paciencia, ningú ho podrá negar si haguera vist  el que nosaltres hem vist) a contar els nematodes que hi havien en tres parceles diferents i després hem contat els que tenien estilete(la paciencia está en que hi havien més de 350 en tots els casos i aproximadament un 78% tenien estilete). L’estilete, per a aclarar-ho, és un tipus de linea negra que tenen en un extrem.

Després ens hem ficat a fer un esquema amb les parts que va a tenir el nostre powerpoint, previament Rafa ens ha ajudat fent un dibuix d’un ecosistema amb tot el que podiem trobar i els mètodes que haviem utilitzat. Ens ha costat prou ja que expresar en paraules uns resultats que el més significant són les fotografies és un poc complicat.

Després Óscar s’ha ficat a expresar els resultats de les trampes en les gràfiques ficant les especies i el nombre de cadascuna, mentre Paula i jo contavem i classificavem els insectes de les plantes per a calcular el total de cada planta. Una vegada contats Óscar ha fet les gràfiques de les plantes i Paula i jo feiem fotografies a les plantes.

Acabat tot l’assumpte de les grafiques, l’esquema i les fotografies hem decidit que fariem un dibuix d’un ecosistema per al powerpoint i per tant hem escollit les fotografies dels insectes més abundants, les del sols elegits i les de les plantes utilitzades per a demà tindre-ho tot preparat ja que és l’últim dia.

Una cosa a destacar de hui és que entre els tres hem esclatat una placa petri, primer Paula buscant els nematodes no els trobava i apropant l’ha aplastat però no a aparegut res, després jo he cambiat els auments i apropant he aplastat la plaqueta i li he fet una linea superficial, finalment Óscar ha tornat a cambiar els auments i aplastant ha profunditzat la meu linea fent que la gota d’aigua es caiguera i ens quedarem sense nematodes.

Açò ha sigut tot, ja que no em deixa ficar les fotografies que ens em fet amb l’ecosistema de Rafa.

Demà portarem fotografies dels nematodes i del artropodes, ja que hui no ens ha donat temps de pasar-les al pen.

Fins altra!

Comentarios desactivados en Laura – Medició de la diversitat en agrosistemes – Dia 4
Comments are closed at this time.