Jul 01 2011


Laura – Medició de la diversitat en agrosistemes – Dia 5

Hui és l’últim dia en la universitat, açò ja ha acabat i a mi m’ha quedat una bona experiencia en la memoria.

El dia ha sigut curt, la veritat, teniem que aclarar totes les coses per a fer el powerpoint i quedaven moltes coses a fer, per això cadascú ha fet una feina. Jo m’he ficat a fer les fotos dels artropodes dels embuts de Berlese, més bé m’he ficat a buscar els insectes que eren la majoria  transparents i he intentat que aparegueren en la imatge. Óscar per la seua part s’ha ficat a fer grafiques i introduir xifres sobre els apunts que li anava pasant, el pobre estava estresat amb l’index de biodiversitat de Simpson i amb l»ordinador que es bloquejava cada dos per tres. Paula, per la seua part, estava fent grafiques conjuntes, és a dir, treia la mitja de totes les gràfiques del mateix »tema»; encara que també estava fent calculs amb un altre index de biodiversitat.

El procés per a l’embut de Berlese consistia a agafar el pot buidar-lo en una placa petri trobar els artropodes, pasar-los a altra placa petri(perquè en el líquid es mouen i les fotografies no ixen bé), fer-los la foto, omplir el pot i introduir-los altra vegada en el líquid. Així amb 9 embuts, en realitat 10 però en un no ha aparegut res.

Després m’he ficat a pasar la informació, fotografies, videos…al pen ja que tot això ho hem d’introduir al powerpoint. Una vegada fet açò, el nostre projecte havia finalitzat.

Vull agrair a Rafa la seua forma d’ajudar-nos així com també, d’explicar els conceptes i de fer que traguerem tot el que saviem. Sé que ho llegirà i en més o menys mesura veure açò li alegrarà.

Açò ha sigut tot i ara les últimes fotografies:

NEMATODES obinguts per l’embut de Baerman de la parcela 8/164:

NematodesMés nematodes

ARTROPODES obtinguts per l’embut de Berlese de diferents parceles:

Embut 2

Embut 2

Embut 3

Embut 3

 

Embut 13

Embut 13

Embut 23

Aquesta és l’última entradeta, així que espere que us haja agradat aquest projecte i també tot el blog. Si teniu l’oportunitat de vindre al PRAKTIKUM no ho dubteu, és una experiència única.
Adeu!

Comentarios desactivados en Laura – Medició de la diversitat en agrosistemes – Dia 5
Comments are closed at this time.