Jun 30 2011
Mejora en la calidad y resistencia a enfermedades en solanáceas- Dia 4 (Berta)
Hoola! 😀 Com sempre, aquí estic per a explicar un poquet el que hem fet avui. El que hem fet a segut la extracció de l’ADN y la técnica de la PCR.
Avui hem acudit al laboratori de Ana. Allí, el programa amb el que treballen és per a millorar la qualitat de les tomates. El que volen fer es juntar varietats tradicionals amb altres varietats no tan sabroses però que tenen els gens de la resisténcia que són els híbrids.
La extracció la hem dut a terme a partir de fulles de tomata jóvens que estaven congelades amb nitrogen líquid a -196ºC. Després les hem triturat i calentat a 65ºC. A continuació hem afegit cloroformo isoamílico per a desnaturalizar les proteïnes. Hem agitat la mescla i l’hem posat a un aparell per a que es centrifugue. Del que hem obtingut hem extret la fase aquosa amb l’ajuda de les pipetes. Després ho hem centrifugat 5 minuts més. Hem eliminat el líquid i ens hem quedat amb una taqueta blanqueta que era l’ADN. Ho hem deixat secar.
A partir de ahí hem començat a preparar per a dur a cap la PCR.
No em dona temps per a més, demà explique el que hem queda de la PCR i la electroforesis que farem demà!
Adéééu! 😀
Comentarios desactivados en Mejora en la calidad y resistencia a enfermedades en solanáceas- Dia 4 (Berta)