Jun 28 2011
Mejora de la calidad nutricional y resistencia a enfermedades en solanáceas- Día 2 (Berta)
Hoola! 🙂 Com us vaig dir air vaig a continuar explicant-vos un poquet el que hem fet avui.
Primer hem anat a visitar una granja. Ha estat molt distret. En primer lloc hem vist les cabretes i les ovelles com estàven menjant, i hem vist el mecanisme que utilitzen per alimentar-les. Els homes d’allí ens han explicat que estan treballant per a millorar la producció de llet. Ens han dit que abans es fixaven en la quantitat de llet que produïa cadascuna. Després es van adonar que hi havia algunes que produïen molta quantitat, però la forma de les mamelles no els permetia traure la llet amb facilitat. Per açò ara estaven mirant per a millorar la producció de la llet. A continuació ens han ensenyat una màquina nova que és tipo una cabina on dins poden posar qualssevol animal i mesurar la quantitat que contamina. És a dir, la quantitat de gasos nocius que envia l’atmosfera com el metà o l’amoníac.
Després, hem anar a visitar una granja de conills. Hem vist conills recién nascuts que no tenien pél i també altres cries més grandetes. Rosa ens ha explicat un poquet com va això de les cries dels conills i ens ha dit que als 28 dies separen les cries de la seva mare. I, a partir dels 63 dies es du a cap la selecció on la majoria de conills són sacrificats i només es seleccionen aquells que tenen unes característiques que els interessen. També hem vist les instal·lacions d’aquella granja i d’una altra que hem anat a veure a continuació on estaven los conills seleccionats i els que anaven a ser sacrificats. Ens ha explicat que estan treballant en l’alimentació, és a dir, estan mirant de fabricar un pinso que en menys quantitat s’engorden un kilo. Rosa ens ha ensenyat com podem diferenciar una femella d’un mascle i també com podem saber si la femella està gestant. M’ha semblat molt interessant!
Més tard hem anat a visitar una psquifactoria que estava buida ja que l’acababen de pintar. L’home d’allí ens ha ensenyat unes peixeres on hi havien anguiles i estaven treballant per a millorar l’alimentació, sobretot, i un poc la reproducció.
Finalment, hem anat a una cafeteria i Rosa ens ha acabat d’explicar algunes cosetes de les que haviem vist com, per exemple, les tres línies que s’estan seguint per a seleccionar els conills i com es du a terme aquesta selecció.
Ja no em queda temps, demà us explicaré alguna coseta més del que féssem. Adéuuu! 🙂
Comentarios desactivados en Mejora de la calidad nutricional y resistencia a enfermedades en solanáceas- Día 2 (Berta)