Jun 29 2011
Laura – Medició de la diversitaten agrosistemes – Dia 3
Hui el dia ha començat sentats davant la porta del laboratori perquè hem arribat massa prompte, li hem donat llàstima a una xica i ens ha obert la porta. Encara que el nostre tutor, Rafa, no estava hem començat a fer la feina.
Primer hem introduit els insectes al congelador i com haviem d’esperar per a que es congelaren sense perill que a mitad foto isqueren volant hem prés algunes fotografies més dels insectes de la planta 3. Ha arribat Rafa i ens ha explicat el que havien de fer, a mitad explicació va arribar Paula, quan va acabar tot començarem a treballar.
Hui la feina també ha sigut rotativa, primer he començat fent fotografies dels insectes congelats i més tard he fet als insectes que els meus companys havien agafat de la planta 4. Després vaig ficar-me a agafar insectes de la planta 5 i Óscar els anava fent les fotografies.
Més tard ens hem ficat a l’ordinador a buscar mètodes d’estudi de la fauna del sòl centrada en els artropodes i els nematodes (les proximes morfoespecies que anem a tractar). Una vegada hem trobat un poc d’informació l’hem guardada a l’ordinador i hem buscat el nom de les plantes que haviem tractat.
Quan hem acabat ha vingut Adrià i ens ha explicat un mètode per a extraure artropodes i altre per a extraure neumatodes.
El mètode utilitzat per a extraure artropodes és l’embut de Berlese, aquest mètode consistia a ficar 200gr de terra de diferents zones d’Altea en una maceta amb una reixa al cul, açò s’introduia en un embut més gran de metall i es tapava. Baix del tot es ficava un pot(tipus el de les proves d’orina) on s’omplia amb un líquid que era una mezcla d’aigua, alcohol i glicerina. Aquest el deixarem reposar fins al divendres, o siga que ja us contaré.
El mètode utilitzat per als nematodes és l’embut de Baerman, aquest mètode consistia a ficar en un paper 100gr de terra i aquest conjunt s’introduia en un embut ple d’aigua amb un tub transparent on caurien els nematodes.
Comentarios desactivados en Laura – Medició de la diversitaten agrosistemes – Dia 3