Jun 27 2011


Laura – Medició de la diversitat en agrosistemes

Doncs, hui hem començat aquest gran pojecte amb esperançes d’eixir d’aquesta universitat amb nous coneiximents.

Certament quan llegeixes el nom del projecte, » Medició de la diversitat en agrosistemes», et quedes un poc com, que és açò? Aquesta resposta no és gens díficil de contestar ni molt menys, simplement es observar el teu entorn i veure com pots diferenciar unes plantes d’altres, uns insectes que habiten en un zona o els que habiten en altra, etc.

Primer ens hem »presentat» parlant d’assumptes del nostre institut, sobretot el professor del meu company Óscar, en especial d’un concurs anomenat »Experimenta» que van guanyar l’any passat. Després els nostres porfessor s’han anat i ens hem quedat amb el nostre tutor i una xica que s’ha unit anomenada Paula. La primera qüestió que hem hagut de repondre ha sigut el contacte que tenim amb el camp i coses »caseres»(per així dir-ho). Més tard el nostre tutor ens ha preparat un microcopi per a cadascú i ens ha donat a escollir una mostra de morfoespècies d’una parcela d’Aldea, especifícament jo he escollit la 8/176.

El tutor ens ha dit que estudiarem la diversitat de la mostra i com ha vist que ens hem quedat un poc de, i per on vols que començem?, s’ha quedat i ens ha donat una idea, explicant previament el concepte de riquesa i de uniformitat.

En resum, la riquesa és el nombre de morfoespècies que pots trobar en la mostra, que estava en la típica placa grogeta amb pegament, i la uniformitat es el nombre d’essers vius que hi ha de cada morfoespècie.

Sabent açò primer hem mirat quantes morfoespècies trobavem (jo he arribat fins la lletra O) i després hem contat quants hi havien de cada espècie (es necesita molta paciencia perquè en algunes he contat més de 80).

Hem intentat ficar-los nom amb un llibret que ens ha proporcionat però és molt díficil diferenciar-los amb només unes fotografies però si voleu sabr-ne alguns dels noms, he trobat 25 psocopteros, 34 ceranisus menes, 85 thrips major(macho), 17 pulgons, 12 pnigalio(macho) i 1 cicadula (hi ha més però eixos són els únics que sé el nom).

Una vegada fet tots aquests passos hem anat a altre microscopi on hem fet algunes fotos de les morfoespècies, com són les que a continuació podreu veure.

Morfoabella

Morfoformiga

Morfoaraña

Morfomorfomorfo

Aquest són alguns exemples si voleu veure més coses vegeu l’entrada del meu company Óscar.

Fins altre dia.

Comentarios desactivados en Laura – Medició de la diversitat en agrosistemes
Comments are closed at this time.