Jun 30 2011


Mejora de la calidad nutricional y resistencia a enfermedades en solanáceas. Dia 4. (Alba)

Filed under Sin categoría

Bon dia! Hui no tenim molt de temps perquè hem hagut de fer algunes altres coses, però bé, anem a intentar explicar el màxim possible.

Hem estat al laboratori, com ahir, però a un altre. Hui no hem treballat amb tomaques, sinó amb fulles de la tomaquera. El que preteniem és extraure el DNA de les fulles. Aquestes estaven congelades a -20ºC i les hem hagut de posar en nitrogen líquid, que estava a -196ºC, per a què no s’estropejaren. Posteriorment les hem trencat amb un palet i els hem posat 500 microlitres del tampó d’extracció i hem acabat de triturar-ho. Ho agitem tot i ho posem 10 minuts a 65ºC per a què augmente l’eficàcia de la lisis cel·lular. Seguidament, afegim 450 micro litres de cloroform-isoamílic en una proporció de 24:1. Açò ho fem per a desnaturalitzar les proteines. Hem treballat a la campana de gas per a seguir aquest procés, ja que  és disolvent orgànic. Ho hem centrifugat durant 10 minuts a 13.000 rpm. Després ho hem centrifugat cinc minuts més a 13.000 rpm i seguidament, hem eliminat el que s’ha quedat líquid. Ho hem llavat amb 100 microlitres de etanol al 70% i ho hem centrifugat dos minuts a les mateixes rpm que abans.  Hem tret del recipient tot el que no fora DNA i ho hem deixat secar durant una estona. Li hem posat 50 microlitres de TE i ho hem portat a la PCR.

Hem finalitzar ací perquè no ha donat temps de fer res més i demà ho finalitzarem. I ara ja ens estan diguent que anem publicant que ens n’anem a dinar, així que demà , esperem que amb més temps, ja ho acabaré d’explicar millor, si cal.

Adeu :)!

Comentarios desactivados en Mejora de la calidad nutricional y resistencia a enfermedades en solanáceas. Dia 4. (Alba)
Comments are closed at this time.